Веселите мечета 

Група "Веселите мечета"

Учители: 

Евгения Тодорова  

Иванка Алипиева

Помощник възпитател: Наргиле Реджеб

Всяко дете е уникално и в себе си притежава различни таланти - наше задължение като върастни е да ги открием и насърчаваме.

Вярваме, че можем да развием способностите и талантите на децата и рамо до рамо с родителя да осигурим безоблачно детство. 

Държим на толерантността и приемаме различията. Стремим се към това всяко дете да се почувства прието и обичано, да намери приятели и подкрепа.

Тук ние:

учим

спортуваме

пеем

танцуваме

смеем се

подкрепяме се

трудим се 

успяваме

и знаем, че: НАЙ-ХУБАВОТО ПРЕДСТОИ!!!

 

С много песни, стихотворения и танци стартира новата учебна 2023/2024 година.

На добър час на прекрасните малки ученици от група "Весели мечета"!

Бъдете здрави, бъдете любопитни, играйте и откривайте чрез играта света на науката!


Европейска седмица на мобилността e ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. Кампанията започва на 16-и септември и свършва с Ден без автомобили на 22-ри септември.

Темата на кампанията тази година е „Пестене на енергия“. Тя отразява целта на инициативата да се насочи вниманието на обществото към този особено важен проблем – намаляване на потреблението на енергия за градска мобилност.

На 19.09.2023 г в група "Веселите мечета" се проведе ситуация на тема: " Безопасно придвижване с велосипед/тротинетка". Малките мечета показаха,че познават светофара и правилата за безопасно поведение при каране на тротинетка и велосипед

Code week 2023

Усвояването на програмирането от най-ранна детска възраст  е забавно занимание което ни помага не само да разбираме по-лесно заобикалящият ни свят, но и начин да развиваме уменията и възможностите си. 

Децата от група "Весели Мечета" с радост се включиха в седмицата на програмирането, като изпробваха зеленчуково пиано чрез Makey Makey.

"Трите котета"  по Владимир Сутеев

На 15.12.2023 г гости ни бяха учители от ДГ "Чайка"/ София. Те присъстваха на открит урок във втора възрастова група. Темата беше любимата приказка на Сутеев - "Трите котета". Чрез Makey Makey и Bee Bot децата преразказаха приказката, след което се разделиха на отбори. Всеки отбор имаше за задача да построи чрез конструкторите Lego  различен епизод от приказката.

Посещение на Екомузей с аквариум Русе

На 16.01.2024 г децата от група "Веселите мечета" посетиха русенския природо-научен музей. Децата се запознаха както с експонатите , така и с работата на музейните работници. 

"Здравословен начин на живот"

На 25.01.2024 г децата от втора група "Весели мечета" и децата от  първа група "Мики Маус" имаха съвместен урок на тема "Здравословен начин на живот". Главни действащи лица бяха Веселушка - веселото мече и Мини Маус. Децата помогнаха на Мини да разбере какво трябва да прави за да е здрава, а именно да спазва хигиена, да се храни здравословно , да спортува и да спазва дневен режим. Децата от група "Весели мечета" драматизираха приказката "Сливи за смет", казваха стихчета, пяха песни. Чрез различни игри  изразиха своите знания по темата. 

FLL , сезон "Шедьовър"

Във FIRST LEGO League Discover децата се запознават с основите на STEM, докато работят заедно за решаване на забавни предизвикателства и изграждане на модели с помощта на тухлички LEGO. По време на предизвикателството децата придобиват навици за учене, увереност и умения за работа в екип. FIRST LEGO League Discover е едно от трите възрастови подразделения на програмата FIRST LEGO League и е насочено към най-малките деца. Тя вдъхновява най-младите да експериментират и изграждат увереност, критично мислене и умения за проектиране чрез практическо STEM обучение. 

В края на преживяването си всички екипи  ще участват в заключително празненство.

На 7 март се проведе тържество по случай празника на мама. Децата пяха, танцуваха, казваха стихчета и показаха своята обич към майките и бабите си. С много ентусиазъм в празника се включиха майки и баби, които рецитираха стихове за обичта. Момичетата нарисуваха портрет на мама, а момчетата поканиха на танц своите майки. 

На 21 март отбелязваме деня за подкрепа на хората със синдром на Даун и техните семейства. Тези хора често са наричани "Слънчеви" заради обичливия си и спокоен нрав. Важно е да отбележим, че децата със синдром на Даун имат потенциал да бъдат добре интегрирани, да се учат и развиват способностите си. Те могат да бъдат пълноправни членове на обществото.

 Ние подкрепяме нашите приятели носители на синдрома. 


На 12.04.2024 г децата посетиха баскетболна среща между юношеските отбори на "Дунав 2016" - Русе и "Доростол" - Тутракан. Мероприятието се проведе във връзка с реализиране на Плана за дейностите на НП "Хубаво е в детската градина".

Децата бяха много ентусиазирани и подкрепяха бурно отбора домакин. 

Децата на ДГ "Пинокио" се включиха в иницеативата на Община Русе за масово изпълнение на всеучилищния химн "Върви, народе възродени"!

Поводът е навършване на 132 г от написването на текста от Стоян Михайловски на 15.04.1892 г в град Русе. 

"Мисия Марс"

На 17.04.2024 г сградата на ДГ "Пинокио" 1 се проведе открита практика по Проект FIRST LEGO League Discover - сезон "Шедьовър". Скъпи гости на екипа и децата от втора група "Веселите мечета" и трета група "Калинка" бяха педагогически специалисти от ДГ "Патиланчо" - гр. Тутракан, ДГ "Русалка" - гр. Русе и ДГ "Снежанка" - гр. Русе. Малчуганите бяха участници в един много интересен филм: "Мисия Марс". С конструкторите LEGO League Discover те изградиха различни сцени, с които запознаха "марсианците" с изкуството и културата на хората от планетата Земя. Официални гости на мероприятието бяха г-жа Таня Тодорова - началник отдел "ОСМД" и г-жа Зорница Иванова - експерт в отдел "ОСМД" в Община Русе.