III група "Мечо Пух"

гр. Мечо Пух

Ст. учител: Ива Кръстева  

Учител: Любомира Маркова

Помощ. възпитател: Десислава Пенева 


В група „Мечо Пух“ децата се учат да живеят заедно, да споделят дейности и общи пространства, да разкрият и изявят своите дадености и таланти!

В пряката си работа се стремим да обогатяваме основните видове дейности: игрова,трудова,учебна за по-успешното формиране на детската личност. С подходящи за възрастта им методи, средства и инструментариум, успяваме да изградим ценностна система, навици, умения и знания. Децата с желание идват в детската градина и с интерес участват във всички ситуации, проявяват любопитство и любознателност.

Всички деца в групата се социализират успешно, общуват и комуникират помежду си. В различните видове игри, си взаимодействат, играят задружно, пазят и прибират играчките си.

Средата, в която са децата е близка до уюта и топлината в семейството


Откриването на новата учебна година отново се превърна в истински празник! Отбелязахме го с песни, стихчета, много смях и прегръдки!

Добре дошли и на добър час!

"Остани жив! Пази живота!"

Под мотото "Остани жив! Пази живота!", децата от гр. „Мечо Пух" се включиха в Европейската седмица на мобилността 16 - 22.09.2023г. Във фоайето на детската градина беше експонирана изложба от тематични рисунки, сътворени от деца и родители. Чрез много игри демонстрирахме знания на правилата за безопасно движение. На площадката по БДП станахме участници в движението. В двора на детската градината влезе полицейска кола със звукови и светлинни сигнали. Накрая се разходихме по улицата и раздадохме флаери на шофьорите на автомобили. Призовахме за повече толерантност, отговорност и внимание на пътя за запазване на човешкия живот!