Екип :

Мирослава Йорданова - учител

Ивелина Стефанова- учител

Илианка Тодорова- пом. възпитател


Ние Сладури сме смели,

към успеха сме поели,

волно, весело живеем,

     знаем, можем и умеем.

Здравейте, мили  родители и всички приятели на група "Сладури"!

Екипът на група „Сладури” желае всички деца да се чувстват добре и да имат прекрасни дни при нас.

Ние сме техни приятели и Ваши първи помощници във възпитанието им, а това е възможно единствено и само когато има постоянно и добронамерено общуване между Вас и нас.

В нашата група малките сладури изявяват своите интереси  и способности. Получават знания и умения с оглед максимално развитие и възможност за пълноценна реализация.

Ние вярваме, че всяко дете може да успее и концентрираме внимание върху силните страни на детето, уважаваме уникалността и потенциала на всяко дете и ценим индивидуалните му усилия.  

Ние, учителите, имаме и любовта на децата.  И това не е малко!

Убедени сме, че с обич и доверие може да се спечели детската душа, вярваме в силите на растящия човек!Откриване на учебната година

15 септември е ден за празник, защото малките Сладури вече пораснаха!💕😎

С много песни,танци и усмивки,  премина празненството по случай посрещането на новата 2023/2024 учебна година. 

Сладурите танцуваха танца на "Зайчетата", като след края, подариха своите морковчета на децата от бъдещата първа група,с думите "Заповядай и добре дошъл!" 

"Остани жив! Пази живота!"

Европейска седмица на мобилността e ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. Тя приканва европейските градове да посветят поне една седмица на устойчива мобилност, кампанията започва на 16-и септември и свършва с Ден без автомобили на 22-ри септември.

На 21 септември 2023г. наши гости бяха първа група "Слънчо", които с интерес слушаха как Сладурите им разказаха как да се движим безопасно на улицата.

Затвърдихме знанията си, че нашите верни приятели са светофара, пешеходната пътека, пътните знаци и пътните полицаи.

Нека бъдем отговорни на пътя!


На 25.10.2023 год., децата от ДГ „Пинокио”  , с много настроение и радостни емоции се включиха в  есенен спортен празник „Играем и спортуваме за здраве” в Парка на младежта.

Любими  гости на малчуганите бяха Ежко, Рунтавелка  и златната Есен. С много и разнообразни спортно-щафетни игри децата  помогнаха на горските животни да се подготвят за зимата. 

Втора група „Сладури” диференцираха плодове и зеленчуци за Ежко и Рунтавелка.

Състезателните игри преминаха  в дух на спортменство, децата усъвършенстваха естествено-приложни движения като ходене, бягане, скачане.  Те укрепиха здравето си и възстановиха силите си с вкусни моркови, които похапнаха с охота!

Изпратихме есента с много песни ,усмивки и весело настроениеНа 13.11 2023, група "Сладури   се включи в Маратон на добротата. Децата от втора група се запознаха с книжката "Мечо и добрината обикаля гората" . След прочита си поговорихме за добрите дела и какво е да си посланик на доброто. Предизвикахме децата всеки ден до Kоледа да правят по една добрина, която е по силите им и чрез помощта на родител да опишат на лист хартия. В групата беше поставена кутия за добрини, в която пускаха листчета с направените добрини.

Преди Коледа децата

изработиха картички, предназначени за други деца, лежащи в болнично легло по

Коледните празници 

Родителите от групата “

 безвъзмездно осигуриха  30 комплекта за рисуване, ,които заедно с ръчно

изработените картички от малките Сладури,предадохме на координатора за град

Русе.

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ АД – Русе отправи своята благодарност към нас и всички участници затова, че всяко дете в отделението по педиатрия е получило коледен подарък от кампанията “Маратон на добротата”.

 

 

Направихме си "Коледна кулинарна работилница" с майките на малките Сладури.

Децата посрещнаха майките си с песен и стихче, след това бяха публика на играта за майки,която беше изненада.

Всички майки се разделиха на два отбора и веселбата започна- всеки отбор имаше по две яйца, които трябваше колкото се може по-бързо да пренесе по трасето. Всички бяха много бързи и получиха заслужените аплодисменти на малките Сладури.

След това продължихме с готвенето -всяко дете, с помощта на майка си направи бонбони,които после декорира по свое желание.

Всички бяха много старателни,като едни професионални готвачи и обещаха да направят бонбони отново вкъщи,за бъдещите празници..

Всеки си тръгна с широка усмивка, доста изядени пръчици и желание за още кулинарни приключения

Накрая,изморените шеф готвачи си хапнаха вкусна, топла питка,подарък за групатаДядо Коледа ще дойде днеска,

в нашата градина детска...

Посрещнахме го,пяхме, танцувахме и накрая всяко дете получи така желания подарък..


На 15 февруари в групата се проведе открита практика от госпожа Мирослава Йорданова, пред учители от други групи в детската градина,на тема "Здравословно хранене".

Ситуацията започна с драматизация,в която лакомото мече искаше да си похапне само сладки палачинки с мед,като пропусне супата и кашата. Катеричката обаче му показа,че ако се храни пълноценно и здравословно,ще бъде здраво и силно. Малките Сладури разбраха за силата на хляба и че никой не е по-голям от него.

Също така затвърдиха знанията си за видовете храни и кои от тях са вредни и кои полезни за здравето на човек.

На гости ни дойде и пчеличката Мая, много вярна наша приятелка. Тя се впусна с децата в играта 'Лов на полезни храни". СЛАДУРИТЕ успешно програмираха и насочваха Мая и тя безпогрешно стигна до здравословните и полезни плодове и зеленчуци.

Децата с голям ентусиазъм рецитираха и пяха за да покажат колко много знаят за различните полезни храни.

Те помогнаха на Мечо да разбере защо не бива да се ядат само сладкиши и го изпратиха с усмивки от добре свършената работа.


Отбелязваме 151 години от обесването на Васил Левски!

Вечна памет, Апостоле!


На 01 март посрещнахме Баба Марта и почетохме една от най-хубавите български традиции. Децата от всички групи се представиха с танци,стихчета и песни.

Честита Баба Марта,

с пожелание за много здраве, щастие и късмет!На осми март се проведе тържество, по случай празника на мама.

С много ентусиазъм,децата направиха лалета на своите майки,от картон за яйца, като така искаха да зарадват мама,не само с много песни,танци и стихчета,а и с нещо,което да запази спомена.. Картичките също направиха с много любов ,за своите майки ..