Слънчо

За дечицата от група „Слънчо”се грижат:

г-жа Д. Мехмедова – старши учител

г-жа Г. Маринова –  учител

пом. възп.  Мария Добрева 

Група „Слънчо” ни наричатq всички много ни обичат.

Пеем, скачаме лудеем, весело си ний живеем!

Послание на групата:

 „Заедно можем всичко. Учим, играем и се забавляваме!”

В група "Слънчо" цари атмосфера на сигурност, спокойствие и увереност и самочувствие от споделените обич и доверие.

 Всеки предмет, всяка играчка и разнообразните материали в групата са достъпни за децата. Учителите ги подпомагат в избор на дейност. Това е условие за недопускане на емоционално напрежение, потиснатост, лошо настроение и дори разочарование.

В група "Слънчо" се отнасяме към детето с уважение към неговата личност и с подкрепа на неговата индивидуалност, осигуряваме условия за равен старт на всички деца. Работата ни е насочена към придобиване на знания, умения и отношения, необходими за успешното преминаване на детето към училищното образование.

В групата организираме празници и развлечения. Децата осъществяват среща с изкуството - танцуват, пеят, влизат в роля - проявяват артистични способности, забавляват се.       

 Основната  задача, която си поставяме  като екип на групата, е плавна адаптация и социализация на децата към условията на детската градина. Положителните емоции са важни за децата и тяхното развитие, затова ние ги осигуряваме ежедневно под формата на игри, песни и занимания според индивидуалните особености на децата. Добрите взаимоотношения и ефективната комуникация с родителите са приоритет за нас.

С такт и търпение ние общуваме с детето, разговаряме и създаваме приятелска атмосфера. Стремим се да мотивираме децата, да развиваме въображението им и да откриваме и поощряваме техните заложби и таланти.

Уважаваме уникалността и потенциала на всяко дете и ценим индивидуалните му усилия. 

Правила на поведение в група "Слънчо"

1. Идвайки в детската градина, Поздравявай!

2. Ние сме приятели добри в учение и в игри.

3. Помагаме на всеки, който има нужда. Не обиждаме другарче, делим болка чужда.

4. Държим се внимателно с другите деца.

5. Пазим и подреждаме играчките.

6. Ако са те обидили, не крещи! Напомни на другарчето ти да ти се извини! Използвайте вълшебните думички! Благодаря! Моля! Извинявай!

7. Когато някой говори, другите слушат!

8. Когато искаш да отговориш, вдигни ръка!

9. Не чупим! Не се караме! Не късаме! Не се бием!

10. В групата се ходи бавно - не се тича. 

"Добре дошли, дечица!"- 

тържествено откриване на учебната 2023/24 година

"Остани жив! Пази живота!" - 

отбелязване Европейската седмица на мобилността, съвместно с децата от втора група "Сладури" 

"Пъстра есен"

Първо участие на деца и родители в традиционна есенна изложба, експонирана във фоаето на ДГ "Пинокио". Представено бе богато разнообразие от рисунки, колажи, и макети сътворени от есенните дарове на природата. Благодарим за старанието, проявената фантазия и добрия пример на всички, които приеха това предизвикателство! 

На 13.12.2023 г. в група "Слънчо" госпожа Маринова проведе открита ситуация на тема "Чисти и здрави".

Играхме игри, децата отгатваха гатанки, пяха песнички. Скъп гост ни беше и Мечо, който не знаеше как да си мие ръцете и го заболя коремчето от микробите. Но с помощта на чичо Доктор и децата той се научи.

Директорката  госпожа Тодорова раздаде на децата грамоти за усвоените знания и умения. Накрая показахме на Мечо и мама Мецанка как си мием ръцете и спазваме правилата в умивалнята!

"Коледно настроение"

Благодарим на всички родители, които изработиха заедно със своите деца коледни предмети за участие в традиционната Коледна изложба! Мили деца и родители, продължавайте да творите и да се забавлявате, докато създавате красота! 

"Нощ на чудесата"

С радост и вълнение, с грейнали очички малките палавници пяха, танцуваха и се забаляваха. Белобрадият старец донесе желаните подаръци и изпълни сърцата на децата с радостни вълнения. 

"Чисти и здрави зъбки" 

бе темата на откритата ситуация, проведена от старши учител госпожа Мехмедова. Наши гости бяха децата от втора група и заедно разкрихме кои са трите хитринки, за да имаме здрави зъбки. А те са: редовно да ги мием- сутрин за красота,  вечер за здраве с вълшебната паста и магическата четка за зъби, всеки ден  да ядем много плодове и зеленчуци и да посещаваме зъболекаря два пъти в годината. 

"Мартенска приказка"

Баба Марта днес закичи и големи, и мънички. А ние я посрещнахме с празнична програма, усмивки и много настроение. Верни помощници на Баба Марта бяха усмихнатите Пижо и Пенда, Зайко, Рунтавелка и Вранката. А накрая си обещахме да се срещнем отново- догодина по същото време...

"Най- добрата майка"

С радост и много вълнение представихме нашето първо тържество в детската градина, посветено на мама. 

Децата на ДГ "Пинокио" се включиха в иницеативата на Община Русе за масово изпълнение на всеучилищния химн "Върви, народе възродени"!

Поводът е навършване на 132 г от написването на текста от Стоян Михайловски на 15.04.1892 г в град Русе. 

22 АПРИЛ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА

С децата от група „Слънчо“ отправихме призива: "Пазете ме! Аз ви давам живот!" Направихме си пролетен зеленчуков център и с нетърпение наблюдаваме промените в нашите Лукчовци. 

"Шарен Великден" 

беше мотото на тазгодишната великденска изложба.

Благодарим на всички деца и родители за прекрасните проекти!