Актуално

На 22.04.2023 год.  заедно с над триста деца и родители, участници в третото издание на фестивала "Децата на Русе пеят и танцуват", бяхме свидетели на една магия. Още след първата песен "Ало, ало, слънчице", облаците над Парка на младежта в Русе бързо отлетяха и слънцето огря празника ни

С приказните Елза и Маршал, с много предизвикателства и изненади, с танци и песни времето неусетно отлетя. Чудесните деца от ДГ "Пинокио", ДГ "Русалка", ДГ "Незабравка", ДГ "Синчец" и доброволците от ОУ "Олимпи Панов", техните родители, учители и случайни минувачи бяха заразени от доброто настроение и веселбата Празникът завърши с почерпка и много снимки, които с най-голямо удоволствие споделяме с вас

Събитието е част от дейностите на проект BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе“, по който партнираме на Община Русе.

#ДецатаНаРусеПеятИТанцуват #фестивал #ОПНОИР #ОбщинаРусе #БРТИМ


По случай Деня на Земята-22 април, дрескодът в ДГ "Пинокио" - "в зелено". Той беше отбелязан с много и разнообразни дейности. На интерактивната бяла дъска децата актуализираха знанията си за опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Стигнаха до извода, че майката Земя има нужда от нас - да я пазим, обичаме и да живеем в хармония с нея.


На 7 април 2023 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум гостува на малчуганите от Детска градина "Пинокио" в Русе, по покана на директора госпожа Ценка Тодорова. Децата представиха пред владиката и останалите гости богата фолклорна програма, пресъздаваща българските народни обичаи за празниците Лазаровден, Цветница и Великден. В края на тържеството митрополит Наум благодари на малчуганите за тяхното  старание и внимание, благославяйки ги да бъдат здрави и ученолюбиви. Всички получиха лакомства от архиерея и се снимаха с него за спомен. 

Празничен календар