Група ,,Веселите мечета''

Група Веселите мечета“ 

Учители: 

Даниела Николова

Ренай Акъева

Помощник възпитател: 

Снежана Цанева 


Тръгването на детската градина е изпитание, както за детето, така и за неговите родители. Но с търпение, разговори и пълноценно време заедно, периодът на адаптация ще отмине със сигурност бързо и лесно. Ние учителите на група ,,Веселите мечета'', спазваме редица принципи, за да бъде адаптирано детето бързо и лесно. Част от тях са избори на игри, които ще допуснат и сплотят децата, запознаването им с обстановката, която ги заобикаля, използване на материали, които да помагат на всеки малчуган, според неговото развитие да навлезе спокойно в обстановката на детската градина. За успешната адаптация на детето в детската градина е необходимо да изградим отношение на разбирателство, толерантност, доверие и партньорство между нас – УЧИТЕЛИТЕ и Вас РОДИТЕЛИТЕ, за това ние:

Търсим съдействие от родителя при трудности, които детето не може да преодолее.

Поощряваме родителите, които опитват сами и/или търсят помощ, за да решават възникнали проблеми във възпитанието на детето.

Подпомагаме родителите, за да се чувстват успяващи и да приемат градината като място, в което работим заедно за доброто на децата.

Инициираме партньорство и желание за сътрудничество при възпитанието и обучението на децата.

 

Правила на поведение в група  ,,Веселите мечета''

 

 1. ,,Добро утро'' кажи и лекичко с глава кимни.

2. В стаята не викай, не тичай, тихо думички изричай.

3. Използвай думите -  ,,ако обичаш'' , ,,моля'' , ,,благодаря''  

понякога те правят чудеса.

4. На масата културно се храни и по хубаво на столчето седни.

5. Не си служи с обиди и бой – кажи на госпожата 

за проблема свой.

6. Подай ръка и се извини – човешко е да се греши.

 7. Не тръгвай без  ,,довиждане''  да кажеш, че си пораснало момче ти да покажеш.

 

 

Добре дошли, деца! Екипът на група ,,Веселите мечета'' ви желае успешна учебна година, изпълнена с много нови знания, приятелства и забава.

На добър час!


Дневен режим 

Седмично меню

Добре дошли, деца! 

"Шарен Великден!" 

Обичта към мама, признателността за нейните грижи и безсънни нощи, децата от група "Веселите мечета" на ДГ "Пинокио"1 изразиха с много песни, танци, стихотворения и драматизации. С прекрасните си усмивки, артистични изпълнения и феерия от цветове, вплетени в костюмите на децата, те пресъздадоха радостта си от пробуждането на новия живот с идването на пролетта. Бурните аплодисменти, отронените сълзи в майчините очи бяха най-голямата награда за  децата и учителите! 


„Есенна палитра“ 

Вдъхновени от есенните багри, децата от първа възрастова група, заедно със своите родители и учители изработиха различни предмети, рисунки и изделия за изложбата на детската градина. Благодарим за усърдието на децата и на техните родители! На 30 май 2023 год. група „Веселите мечета” запознаха Вълчо с правилата за движение по уличното платно. Показаха му светофара, който е за превозни средства и този, който е за пешеходци. Демонстрираха как трябва да се пресича по уличното платно безопасно,  спазвайки светлините на светофара за пешеходци. Влязоха и в ролята на шофьори и показаха на Вълчо, как трябва да се кара безопасно, като се спазват правилата за движение. Обясниха му къде и защо трябва да сядат децата, когато са в автомобил и защо е важно да се използва предпазния колан в превозните средства. Вълчо научи много неща от децата и вече знае правилата за безопасното поведение на пътя.