Това е една от най - топлите и уютни групи. Ще ви посрещнем с любов и отгледаме децата Ви с много обгрижване. При нас децата се научават да спазват реда, правилата и да запазват добрите обноски с връстниците си. Стремим се да поддържаме отношения на добронамереност, любов, уважение към другия.

Нашите правила са:

*Ходим бавно.

*Говорим тихо.

*Храним се културно.

*Подреждаме играчките на мястото им.

*Използваме вълшебните думички - благодаря, заповядай, моля, извинявай.

*Когато госпожата говори, всички очи я гледат и ушичките слушат внимателно.

*Всички сме приятели.

Нашите цели са:


Дневен режим

Седмично меню

Обичта към мама, признателността за нейните грижи и безсънни нощи, децата от група "Сладури" на ДГ"Пинокио"-център изразиха с много песни, танци, стихотворения и драматизации. С прекрасните си усмивки, артистични изпълнения и феерия от цветове, вплетени в костюмите на децата, те пресъздадоха радостта си от пробуждането на новия живот с идването на пролетта. Бурните аплодисменти, отронените сълзи в майчините очи бяха най-голямата награда за  децата и учителите! 

Честита Баба Марта, с пожелание за много здраве, щастие и късмет! 
                      На 27 май 2023 год. децата и учителите от първа група „Сладури” проведоха открита ситуация по БДП на тема: „На разходка” . Те затвърдиха и разшириха знанията си за цветовете на светофара, актуализираха основни понятия-улично платно, пешеходна пътека, тротоар. 

                      Втората част на ситуацията  се  състоя на площадката по БДП в двора на детската градина , на която децата на практика приложиха усвоените знания. Всяко  дете се превърна в опитен шофьор на мотор или автомобил, спазвайки правилата за движение.

                       Официални гости на дейността бяха ст. инспектор  Ивелин Димитров - Началник на група ПКПД към РДПБЗН гр. РУСЕ; г-жа Елка Нейкова – инспектор Защита на населението към РДПБЗН гр. РУСЕ и г-жа Мая Цеферска– инспектор Защита на населението към РДПБЗН гр. РУСЕ.

 


                   На 30 май 2023 год. група „Веселите мечета” в кабинета по БДП запознаха Вълчо с правилата за движение по уличното платно. Показаха му светофара, който е за превозни средства и този, който е за пешеходци. Демонстрираха безопасно  пресичане по уличното платно,  спазвайки светлините на светофара за пешеходци. Влязоха и в ролята на шофьори, майки с колички и практически приложиха усвоените знания за   спазване правилата за движение. Обясниха на Вълчо къде и защо трябва да сядат децата, когато са в автомобил и защо е важно да се използва предпазния колан в превозните средства.