Група "Шарено петле"

Група Шарено петле

Учители: 

Светлана Пенева  

Леман Петкова

Помощник възпитател: 

Ценка Кръстева 


                                    МИСИЯ НА ГРУПА "ШАРЕНО ПЕТЛЕ"

                   Мисията на група "Шарено петле" е осигуряване на благоприятна жизнена среда за физическото, езиковото, духовно-нравственото, социалното, емоционалното и творческото развитие на децата от предучилищно възпитание.

                        ВИЗИЯ НА ГРУПА "ШАРЕНО ПЕТЛЕ"

           Тук се отглеждат, възпитават, социализират и обучават деца без разлика от пол, раса, реализират се дейности и се работи за цялостното развитие на детската личност.

                   Ние сме от група  "ШАРЕНО ПЕТЛЕ"

               Ние шарените петлета, сме любознателни. Обичаме всеки ден да откриваме нещо ново. Любимият ни въпрос е "Защо?". Ние обичаме да играем със своите приятели. Ние обичаме да рисуваме, апликираме и конструираме. Обичаме да пеем, да тичаме, да се забавляваме. Понякога не слушаме, защото сме заети с нещо свое, но когато направим нещо добро, обичаме да ни забележат и похвалят!

                  Правила на трета група "ШАРЕНО ПЕТЛЕ"


Дневен режим 

Седмично меню

"Първи учебен ден"        

С много радост и трепетно вълнение посрещнахме първия учебен ден. От сърце ви пожелаваме смели мечти, много нови знания, приятелства и усмивки.             

         На добър час, мили деца!

"Есенна палитра"

За поредна година, въображението, творчеството и семейната любов на нашите деца се превъплъти в магична есенна палитра. Вдъхновени от красивите есенни багри, децата със съдействието на своите родители изработиха от природни материали интересни апликации, рисунки и изделия.

"Есенна палитра"

За поредна година, въображението, творчеството и семейната любов на нашите деца се превъплъти в магична есенна палитра. Вдъхновени от красивите есенни багри, децата със съдействието на своите родители изработиха от природни материали интересни апликации, рисунки и изделия.


"Пожарникарите - наши приятели!"

На гости на огнеборците от Първа районна  служба Пожарна безопасност и защита на населението, където бяхме посрещнати топло и сърдечно. С интерес и любопитство децата слушаха разказите на пожарникарите за отговорната им професия. Разгледахме пожарникарската кола с нужното оборудване за противопожарна и аварийна безопасност. 

Ден на християнското семейство 

             С много песни, танци, стихотворения и драматизации децата оказаха уважение и благодарност за грижите, любовта и уюта, с която ги даряват всички членове на семействата им. 

Библшотика "Любен Каравелов"

Безкрайно сме радостни и щастливи, че сме включени в инициативата "Шарена кутия" към Детски отдел на Регионална библиотека "Любен Каравелов"!  Официално имаме читателски карти за библиотеката! 


"Запалване светлините на елхата"

В ДГ "Пинокио"грейнаха светлините на коледната ни елха . С много настроение, песни и стихотворения децата доказаха, че се подготвят усилено за Коледа. Със запалването на светлините се постави началото на подготовката за предстоящите коледни празници .


"Коледна работилница"

Състоялата се изложба „Коледна работилница” напълно оправда своето име.

Сигурни сме, че работливите джуджета на Дядо Коледа могат да черпят вдъхновение от изработените изделия.

"Коледна магия"

С много настроение децата пяха ,рецитираха ,танцуваха пред Дядо Коледа! И... очакваха с трепет подаръците!

              "Коледари"

       Днес на гости ни бяха коледари от ОУ "Олимпи Панов". Със своите усмивки, настроение и песни озариха детската градина. Коледарчетата пяха и наричаха за здраве и берекет.

          Децата ги поздравиха с коледни песни.


                                   "Поклон Апостоле"

         150 години безсмъртие! Децата от група "Шарено петле" отдадоха заслужена почит към живота и делото на най-великия българин на всички времена. Всъщност, Левски никога не е умирал. Нищо, че съществува едно Къкринско ханче, нищо че съществува едно бесило и една ботева песен за тъгата на цял народ. Левски живее в паметта и сърцата на нашите деца и всеки истински българин!                          "В очакване на Баба Марта"

          Днес, скъп гост на децата от група "Шарено петле" беше Баба Марта. В първото мартенско утро всяка къща осъмна празнично накичена в очакване на бабата. Животинките ядосаха Баба Марта. Тя се разфуча, слънцето се скри, стана студено. Със своите песни, танци и стихотворения децата я помолиха да прости на мързеливата стопанка. Баба Марта се усмихна и дари всички дечица с мартенички, като им пожела да са здрави, весели, румени и засмени.                                                         „Пролетно веселие"

           „Пролетно веселие" е мотото на концерта, който децата от група "Шарено петле" представиха. С много песни, танци, стихотворения и драматизации те пресъздадоха същността на пролетните и великденски празници - от Благовец до Гергьовден. Скъпи гости на мероприятието бяха Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, г-н Енчо Енчев - зам. кмет "Хуманитарни дейности", г-н Иво Пазарджиев - председател на Общински съвет гр. Русе.


                           

                                         "Разходка в моя роден град"

               На тема "Разходка в моя роден град" децата от група "Шарено петле" представиха открита ситуация пред своите родители. Те показаха завидни знания по всички образователни направления. Чрез интерактивната бяла дъска и робота Вotlei“помогнаха на своите приятели от ДГ „Слънце“ от гр. София да се запознаят с нашия роден град Русе. Ситуацията финализира с изграждането на нашия град с помощта на конструкторите Lego Education. Разделени на екипи, с помощта на карти за вдъхновение, децата построиха нашия красив град Русе.